Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Λένε ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι τζάμπα. Μπορεί και να είναι αλήθεια αυτό, ωστόσο μερικές φορές...

Όταν αναφερόμαστε στα ψηφιακά προγράμματα επεξεργασίας και σύνθεσης εικόνας αναμφισβήτητα, η πιο δημοφιλής εφαρμογή του είδους που μας έρχεται στο νου είναι το Photoshop. Εκτός όμως από το σαφή επαγγελματικό χαρακτήρα του, απαιτεί μεγάλο βαθμό εξοικείωσης, αλλά και ακόμη μεγαλύτερο κόστος. Ωστόσο υπάρχουν τέτοιου είδους προγράμματα που μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό, και που δεν ζητούν τίποτα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Μία βόλτα στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να ανακαλύψουμε δεκάδες εφαρμογές που μπορούν αξιοπρεπέστατα να κάνουν την όλες τις εργασίες, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ, αλλά και ούτε να είμαστε παράνομοι.
Με γνώμονα τα παραπάνω εντοπίσαμε και ξεχωρίσαμε δύο εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που διατίθενται εντελώς δωρεάν. Το GIMP και το PAINT.NET
Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τα προγράμματα αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν σχεδόν τίποτε από τον (πανάκριβο) ανταγωνισμό, αφού έχουν ενσωματώσει όλες εκείνες τις λειτουργίες και τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για να επεξεργαστούμε αποτελεσματικά τις ψηφιακές μας φωτογραφίες, ή εικόνες. Παράλληλα διακρίνονται για την ευχρηστία τους, ενώ και τα δύο παρουσιάζουν ευκολία στην εκμάθησή τους.
Μπορούμε εύκολα να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το GIMP εδώ  και το PAIN.NET εδώ

GIMP

PAIN.NET

πηγή: από το ένθετο "τα αντιphotoshop TΗE GIMP-PAINT,NET" του περιοδικού RAM,  Μάρτιος, 2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου