Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

η "Αργώ" πηγαίνει στην Αρχαία Μεσσήνη με την "Ελένη"

η θεατρική ομάδα ΑΡΓΩ του 18ου Γυμνασιου Αθηνών

Η θεατρική ομάδα Αργώ του σχολείου μας προκρίθηκε να συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος- «Αρχαία Μεσσήνη 2015» με την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) και σκοπός του είναι ή ουσιαστική-βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ είχαν αποκλειστικά οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος καθώς και νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κολλεγίων και Πανεπιστημίων άλλων κρατών.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκδήλωσαν τριάντα πέντε σχολεία και κολλέγια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κατόπιν επιλογής που έγινε με βάση οπτικοακουστικό υλικό από τις πρόβες του έργου κάθε ομάδας, προκρίθηκαν δέκα έξι, μεταξύ των οποίων η Royal Academy of Dramatic Art (London), το University College London , και το  Liceo Classico F. Maurolico di Messina Italy, γεγονός που καταδεικνύει και την επιτυχία της ομάδας μας.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης, από 22 έως 29 Απριλίου 2015.

Δείτε εδώ τις πρόβες μας:

 

Το πρόγραμμα, οι συντελεστές και το κέιμενο του έργου:

4 σχόλια:

  1. Στέφανος Βασιλάκης13 Μαρτίου 2015 στις 11:08 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ!!!
    Σαν παμπάλαιος απόφοιτος του εξαταξίου ΙΗ' Γυμνασίου, μετέχω στην απέραντη χαρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας, να είστε πάντα καλά και να συνεχίζεται την δυναμική παράδοση του 18ου.Συγχαρητηρια από την γενιά 1969_1970.

    ΑπάντησηΔιαγραφή