Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Σε κλειστούς χώρους θα παραμείνουν την Παρασκευή οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας από τις 10:30 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι εξαιτίας της μερικής έκλειψης του ήλιουΧωρίς διαλείμματα οι μαθητές την Παρασκευή λόγω... έκλειψηςΣε κλειστούς χώρους θα παραμείνουν την Παρασκευή οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας από τις 10:30 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι εξαιτίας της μερικής έκλειψης του ήλιου, που θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα, όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα.
Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από τις 10:39 έως τις 12.49, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11:43, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.
Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, τα σχολεία θα  αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης.
Παράλληλα, όλες οι προγραμματισμένες διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, 
ενώ οι περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου αναστέλλονται.
Κατά τη διάρκεια της έκλειψης στις σχολικές μονάδες της χώρας θα πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.
Επιπροσθέτως, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου, ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει (
Δείτε εδώ).
Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

αναδημοσίευση από http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου