Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων


Με λιγότερο από ένα ευρώ το μήνα ο κάθε νέος έχει την ευκαιρία να κάνει τα πάντα: Να διασκεδάσει, να παρακολουθήσει σινεμά ή θέατρο, να μιλήσει στο κινητό όση ώρα θέλει, να ταξιδέψει, να κάνει τις αγορές του, να ακούσει live  το αγαπημένο του γκρουπ, ακόμη να επιλέξει να αλλάξει το …λουκ του!
Πώς; Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με μόλις 10 ευρώ τον χρόνο, με την προϋπόθεση να είναι μεταξύ 13 μέχρι 30 ετών! Κι όλα αυτά κάνοντας μόνο μια κίνηση. Υποβάλλοντας μια αίτηση (είτε online είτε ταχυδρομικά) για χορήγηση της Κάρτας κι όλα γίνονται προσιτά!

O   διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης Μανούρης μας δίνει όλες τις απαντήσεις.
Τι είναι Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (EKN)και με ποιον τρόπο δίνει την δυνατότητα σε νέους να απολαμβάνουν έκπτωσης για διάφορα αγαθά, υπηρεσίες;
Η ΕΚΝ είναι μια εκπτωτική κάρτα που μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι από 13-30 και να κερδίζουν σημαντικές εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα, απλά επιδεικνύοντάς την.Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Τι ακριβώς κερδίζουν, πού μπορούν να την χρησιμοποιούν και  ποιο είναι το  ποσοστό έκπτωσης;
Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που προσφέρουν τις εκπτώσεις βρίσκονται σε όλη τη χώρα και καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά: εκπαίδευση, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, τουρισμός, πολιτισμός, εστίαση και κάθε είδους καταστήματα. Το ποσοστό της έκπτωσης ποικίλλει ανά επιχείρηση, από 10% έως 50 και 60%. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο δίκτυό μας φτάνουν τις 600 σε όλη την Ελλάδα.
Μέχρι πότε διαρκεί και πόσες φορές μπορεί να την χρησιμοποιεί ο χρήστης;
Η κάρτα έχει ετήσια ισχύ και ο χρήστης μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όσες φορές θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν.
Η κάρτα μπορεί να αξιοποιηθεί και εκτός Ελλάδας ή οι παροχές της περιορίζονται εντός των συνόρων;
Η κάρτα ισχύει στην Ελλάδα και σε άλλες 34 χώρες της Ευρώπης. Οι νέοι που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μπορούν να ενημερωθούν μέσα από την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα www.eyca.orgγια τις εκπτώσεις που θα έχουν στη χώρα που θα ταξιδέψουν.
ίναι εντελώς προσωπική; Πώς μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος;
Η κάρτα είναι προσωπική και φέρει επάνω τη φωτογραφία του κατόχου και έναν μοναδικό κωδικό. Η διαδικασία απόκτησής της είναι πολύ απλή. Είτε συμπληρώνοντας μία αίτηση online στην ιστοσελίδα μας www.europeanyouthcard.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την κάρτα άμεσα στο σπίτι, είτε με μία επίσκεψη στα γραφεία μας σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, όπου την παίρνει επί τόπου.
Μάλιστα, να αναφέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα…
Ακριβώς. Πλέον είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της ΕΚΝ για κινητά τηλέφωνο android και iphone. Μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει δωρεάν στο κινητό του και να εντοπίσει στον χάρτη τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά του. Επίσης,  να μάθει τα νέα μας και να αναζητήσει τους συνεργάτες μας ανά περιοχή και κατηγορία.

δείτε περισσότερα εδώ: http://europeanyouthcard.gr/el/
και εδώ:  http://europeanyouthcard.gr/%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1/


Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από:  http://www.mikrocosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου